bedrijf-in-beeld

14 mrt 2019, 13:01

Een duurzame uitvaart? Waar moet je dan aan denken?

Een duurzame uitvaart? Waar moet je dan aan denken?

We kiezen steeds bewuster. Denk aan gezonde voeding, de groene energieleverancier en bewust minder werken voor een optimale balans tussen werk en privé. Waarom dan geen bewuste uitvaart? Of beter gezegd: Een opkomende trend in uitvaartland. Wat houdt een duurzame uitvaart in?

Duurzame uitvaart

Een duurzame uitvaart draait in de kern om jouw voetafdruk. Wat laat jij achter? En hoe uitputtend is dat voor de aarde? En wat betekent dat voor je nabestaanden? Of je verre achterkleinkinderen over honderd jaar? Een duurzame uitvaart is een uitvaart die de aarde zo min mogelijk belast zodat je aarde zo mooi mogelijk doorgeeft. 

Natuurlijk imago

De belasting voor de aarde staat bij een duurzame uitvaart bij elke keuze centraal. Een duurzame uitvaart heeft hierdoor een heel natuurlijke tint. Nieuwsgierig naar de duurzame oplossingen bij een uitvaart? Dit zijn 3 duurzame oplossingen: 

  • Natuurbegraven
    Een duurzaam alternatief voor begraven en cremeren is natuurbegraven. Een natuurbegraafplaats is een aangewezen plek waar de natuur wordt behouden. Je ziet het graf dus niet. Denk aan een park of een groot grasveld. Op de plek kunnen je nabestaanden een natuurlijk gedenkteken neerleggen. Een stukje hout of een zwerfkei bijvoorbeeld. Je nabestaanden kunnen er ook regelmatig komen voor bijvoorbeeld een picknick. 
  • Rouwvervoer
    Een lange stoet vol uitlaatgassen die een laatste rit voor en met de overledene maakt, is niet bepaald milieuvriendelijk. Een rouwstoet op de fiets en een uitvaartkoets zijn typische duurzame oplossingen voor het rouwvervoer. Groen en heel rustig. Andere opties zijn elektrische auto’s en een uitvaartbus. 
  • Uitvaartkist of lijkwade
    Een traditionele kist maakt bij een duurzame uitvaart plaats voor een uitvaartkist van Nederlands hout, riet of wilgentenen. Kiezen voor een lijkwade, een doek in een natuurlijke stof zoals wol of vilt, kan ook. 

  

Belangrijk is om de kosten van jouw uitvaartverzekering te vergelijken, dit kun je doen op tal van sites 1 daarvan is bijvoorbeeld uitvaartverzekeringvergelijken.com. Zo kun je er voor zorgen dat voor welke uitvaart u ook kiest, de verzekering hiervoor in vedergeval optimaal is. Het voordeel is dat je alle uitvaart maatschappijen. In 1 oog opslag met elkaar kunt vergelijken.