bedrijf-in-beeld

06 jun 2019, 11:11

Duurzaam leven in Groningen: deze maatregelen kun je treffen

Duurzaam leven in Groningen: deze maatregelen kun je treffen

Duurzaam leven is natuurlijk een wens van iedereen want zo kun je natuurlijk ook het voordeligst leven. Duurzaam leven kan je op vele manieren doen. Zo kan je spullen recyclen die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen, zo kan je ook spullen hergebruiken of reduceren in het gebruik van bepaalde middelen.

Recycling: wat houdt het in?

Als je gaat recyclen thuis, dan ga je producten die aan het eind van hun levensduur zijn verwerken tot grondstoffen om dat dan weer te gebruiken voor andere producten en zo dus geen onnodige kosten hoeft te maken om nieuwe producten te kopen. Zo kan je ze zelf maken met de spullen die je al die tijd al had. Zo bespaar je geld en het is veel beter voor het milieu in plaats van ze allemaal in de prullenbak te mikken en dan weer nieuwe producten te kopen.

Men kan nog wel eens denken dat hergebruik en recycling hetzelfde zijn maar dat is toch echt niet zo. Wanneer een product aan het eind van zijn latijn is hebben mensen snel de neiging om het product weg te gooien. Maar wat nou als je de levensduur van dat product weet te verlengen door er iets nieuws van te maken of wellicht opnieuw te gebruiken maar dan met andere doeleinden. Zo bespaar je geld en wederom is dit ook een goed idee om het milieu te helpen.

Reduceren: Hoe helpt dit met duurzaam leven?

Door te reduceren in bepaalde dingen kan je een stuk duurzamer leven dan andere. Als je besluit te reduceren in het gebruik van gas, water en elektriciteit leef je al een stuk duurzamer dan tevoren. Zo kan je ook duurzamer leven door te reduceren in het uitgeven van geld aan nieuwe spullen. Je kunt dan kleding, meubels etc. langer gebruiken zonder steeds nieuwe te kopen.

Hoe kan je nog duurzamer leven?

Wil je duurzaam leven in Groningen en wil je zeker weten dat je niet overbodig gebruikt maakt van bepaalde zaken, dan kan je beginnen met energie vergelijken. Welke leverancier geeft de beste deals waardoor je zo duurzaam mogelijk kan leven. Denk aan al je uitgaven en kijk naar welke producten zo min mogelijk ingepakt zijn zodat je niet al te veel afval elke avond hebt als je gaat koken. Mocht je hier op gaan letten, dan zet je meteen al een grote stap naar een duurzamer leven. Hiernaast zijn er ook verschillende energieleveranciers die duurzame energie aanbieden.