economie

12 apr 2002, 00:12

VVV hoopt 25.000 bezoekers extra naar Giro te trekken

Groningen is dit jaar de startplaats van de Giro d’Italia. Om de uitstraling van dit internationale wielerevenement maximaal te benutten heeft de VVV Stad Groningen een aanvullend toeristisch promotieplan opgesteld. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland heeft daar een subsidie van ruim 200.000 euro voor beschikbaar gesteld. Dat moet dan leiden tot 25.000 extra bezoekers naar Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Behalve de start van de Giro en het daaraan voorafgaande Festival di Gironingen vinden nog twee evenementen plaats: de tentoonstelling ‘De Ploeg en het Groninger Landschap’ in het Groninger Museum en de boekenmanifestatie ‘De magie van het boek’. De subsidie wordt gebruikt voor gezamenlijke extra activiteiten, die door de organisatoren van de individuele evenementen niet kunnen worden ontwikkeld.
De VVV verwacht door de aanvullende promotie ongeveer 25.000 meer toeristen naar de stad en provincie Groningen te kunnen trekken. Dat betekent een toename van de toeristische bestedingen in 2002 met naar schatting € 1,13 miljoen.
De Bestuurscommissie Economische Zaken van het SNN stelt voor het promotieplan een EZ/Kompasbijdrage van € 204.200 beschikbaar.