Economie

Primeur voor Zuidoost: vacatures leden nu ook op Noorderlink

Vacatures van leden van bedrijvenvereniging Zuidoost zijn nu ook zichtbaar op vacatureportaal Noorderlink. Een primeur: tot nu toe staan er vooral vacatures van de vijftig grote aangesloten partnerorganisaties en -bedrijven op Noorderlink. Door het aanbod uit te breiden met ook vacatures van Groningse mkb-bedrijven hoopt Noorderlink meer werkzoekenden naar het portaal te trekken. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Volgens Henk Eggens, directeur van Noorderlink, staan er momenteel zo’n 800 vacatures online maar is het overgrote deel daarvan afkomstig van de partnerorganisaties. Mkb-bedrijven kunnen wel vacatures laten plaatsen, maar van die mogelijkheid wordt nog te weinig gebruik gemaakt.

Door de vacatures van leden van Zuidoost op het portaal te zetten, hoopt Eggens dat het balletje gaat rollen. “We willen de arbeidsmarkt in Noord-Nederland op een goede manier op de kaart zetten, en daar heb je een volledig aanbod voor nodig. Dus niet alleen vacatures van grote organisaties, maar juist óók van kleinere mkb-bedrijven. We willen een zo compleet mogelijk aanbod.” 

Volgende week gaat volgens Eggens een vernieuwde website van Noorderlink de lucht in. Dan zijn niet alleen ook de vacatures van Zuidoost te vinden, maar worden er ook een aantal noviteiten toegevoegd. Zo kunnen bedrijven niet alleen selecteren en zoeken op diploma’s, maar ook op skills.

Bedrijvenvereniging Zuidoost

Bedrijvenvereniging Zuidoost telt 320 leden. Ze kunnen sinds kort gebruik maken van een online ledenportaal waar ze niet alleen info over hun bedrijf kwijt kunnen, maar ook foto’s, contactgegevens en dus vacatures. Deze vacatures worden vanaf volgende week automatisch en gratis doorgeplaatst naar Noorderlink.

Voorzitter Harry Bouma: “Met deze samenwerking snijdt het mes aan meerdere kanten. Leden van Zuidoost bereiken kosteloos een grotere doelgroep en tegelijkertijd wordt ook het bereik van Noordelink vergroot.”

Het gaat in eerste instantie om een proef van een jaar. Daarna willen Noorderlink en Zuidoost kijken wat het effect is, en of de proef wordt voortgezet.