economie

21 sep 2018, 16:04

Haren: appartementen op plaats Postillion Hotel

Haren: appartementen op plaats Postillion Hotel

Op 1 januari 2019 krijgt het Postillion Hotel Haren een nieuwe naam: Motel Haren. Frans Kappenburg, o.a. eigenaar van Strandpaviljoen Paterswolde, gaat een nieuw hotel bouwen op de plaats waar nu het BP-tankstation is. Op de plaats van het huidige hotel zullen luxe appartementen verrijzen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bewoners van die appartementen kunnen hospitality-diensten op 5-sterrenniveau afnemen van het nieuwe motel. Naar verwachting zullen motel en appartementen rond 2022 klaar zijn.

 

De huidige plannen zijn al enige tijd in de maak en met de gemeente Haren zijn de stedenbouwkundige ideeën al doorgesproken. De locatie aan de Emmalaan ligt in een landschappelijke zone en Kappenburg gaat daar in de ontwikkeling rekening houden. De sfeer wordt groen en parkachtig.

 

Het hotel is vijftig jaar geleden gebouwd door de heer J.B. Bolhuis, die toen al eigenaar was van drie Postiljon Hotels. In de jaren 90 werd het gekocht door de Accor Groep en kwam de naam Mercure Hotel op de gevel. In januari 2010 werd het hotel overgenomen door de Postillion Groep in Bunnik, die met deze naam iets van de oude glorie wilde terugbrengen aan de Emmalaan. 

 

De nieuwe eigenaar, Frans Kappenburg, gaat voorlopig op de oude voet verder met het hotel totdat de nieuwbouw van hotel en appartementen beginnen. Medewerkers in Haren behouden hun baan.