Economie

Groninger geëerd: Arjen Lubach ontvangt eredoctoraat

Televisiemaker, cabaretier, muziekproducent en schrijver Arjen Lubach ontvangt een eredoctoraat van de Open Universiteit. De Groninger wordt geprezen vanwege zijn opvallende bijdrage aan zowel de wetenschap als de samenleving.


Leestijd: 1 minuut

Foto: David Cenzer
Foto: David Cenzer

Complexe maatschappelijke vraagstukken op een toegankelijke en humoristische manier behandelen, daar staat Lubach bekend om, vindt de Open Universiteit. In programma’s als ‘De Avondshow’ en ‘Zondag met Lubach’ behandelt hij ingewikkelde thema’s uit de samenleving op een toegankelijke manier en slaagt hij erin om een breed publiek te informeren.

Rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens van de Open Universiteit benadrukt dat Lubachs aanpak perfect aansluit bij de missie van de universiteit om kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. “Arjen Lubach onderscheidt zich hiermee van andere media en televisiemakers,” stelt Bastiaens.

Het eredoctoraat zal worden uitgereikt door erepromotor prof. dr. Jan Don, hoogleraar Taalwetenschap en taalonderwijs en decaan van de faculteit Cultuurwetenschappen, tijdens de viering van de 40e dies natalis van de Open Universiteit, die plaatsvindt op donderdag 26 september 2024 in Theater Heerlen.