economie

04 nov 2002, 00:12

Groningen heeft lector ‘Strategisch Ondernemen’

Het ondernemersklimaat in Groningen wordt weer een tikkeltje verbeterd dankzij de komst van een nieuwe lector Stategisch Ondernemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft de allereerste lector aan de Hanzehogeschool Groningen, die onlangs officieel is geïnstalleerd. Het betreft dr. Hans Broekhuis die de komende jaren richting en inhoud zal geven aan het Lectoraat Strategisch Ondernemen onder het motto 'De Kunst van het Ondernemen'.
Een lectoraat brengt in wisselwerking met het werkveld, de wetenschap en het onderwijs een kennisdomein tot ontwikkeling. ‘De aanstelling van lectoren en de vorming van kenniskringen maken de Hanzehogeschool tot een veelzijdig en gevarieerd toegepast kenniscentrum’, zo laat een woordvoerder weten.
De Hanzehogeschool krijgt in totaal zeven lectoraten. Naast Strategisch Het lectoraat Strategisch Ondernemen richt zich op de dynamiek van het zelfstandig ondernemen met name op het terrein van toeleveren en uitbesteden. Als gevolg van toenemende eisen die uitbesteders stellen, zijn de toeleverende bedrijven genoodzaakt hun strategie bij te stellen. De activiteiten zijn gericht op toegepast onderzoek en verbeterprogramma's binnen bedrijven. Op de 'kennismarktplaats' ontmoeten docenten, studenten, alumni, hoogleraren en bedrijven elkaar bij onder andere workshops, simulaties en lezingen.
Ondernemen zijn dat: Arbeidsverhoudingen, Bio-Informatica, Human Technology, Transparante Zorgverlening, Sportmanagement en Computervisualisatie. De installatie van lectoren van deze kennisgebieden vindt in de loop van het studiejaar 2002 – 2003 plaats.