Economie

Gasunie’s ‘Apenrots’ komende jaren gerenoveerd

Het hoofdkantoor van Gasunie, in de volksmond ‘De Apenrots’ genoemd, wordt de komende tweeënhalf jaar gerenoveerd. Aan de buitenkant gaat niks veranderen, maar van binnen wordt het gebouw grondig aangepakt, laat Gasunie weten.


Leestijd: 1 minuut

De 18 verdiepingen van De Apenrots bestaan momenteel nog uit tamelijk afgesloten kantoorruimtes. Die krijgen de komende jaren een meer open karakter, dat beter past bij de iconische, open ontvangsthal. Daarnaast moet de nieuwe inrichting beter aansluiten bij de huidige behoeftes van medewerkers aan een mix van ruimtes. “Medewerkers vinden er straks waar ze op dat moment behoefte aan hebben: stilte, ruis of reuring”, laat de Gasunie weten.

Het gebouw, dat in 1994 werd geopend door koningin Beatrix, is een van de meest iconische gebouwen van Groningen. Het is ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut en werd in 2007 uitgeroepen tot het mooiste gebouw van Nederland. 

Na dertig jaar is het kantoor toe aan een renovatie, volgens het gastransportbedrijf. Daarnaast is het aantal werknemers in de afgelopen jaren gegroeid, en vraagt de huidige manier van werken volgens het bedrijf om een andere inrichting, met onder andere meer flexwerkplekken.

Naast de kantoorruimtes worden ook de dertig jaar oude keukenblokken vervangen en de 30.000 vierkante meter vloerbedekking. De verbouwing gaat naar verwachting miljoenen kosten.