economie

26 jan 2018, 10:10

Eerste nieuwe ovens in bedrijf bij Aldel – onderdeel investering van 30 miljoen euro

Eerste nieuwe ovens in bedrijf bij Aldel – onderdeel investering van 30 miljoen euro

Bij aluminium producent Aldel in Delfzijl zijn deze week de eerste vijf nieuwe elektrolyse-ovens in bedrijf genomen. Deze ovens vormen het begin van een investeringsprogramma van in totaal dertig miljoen Euro dat dit jaar bij Aldel wordt uitgevoerd. Dit investeringsprogramma is niet alleen van grote betekenis voor Aldel, maar voor de hele economie in Noord-Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal zullen er bij Aldel 230 nieuwe ovens worden gebouwd, en ook staat een groot aantal andere investeringen in het hele bedrijf op het programma.

 

Op de foto boven de eerste nieuwe oven, gebouwd in samenwerking met o.a. de firma’s ERS, PMF, Multiservice en Industrie Service. Deze ovens zijn afgedekt met nieuwe aluminium deksels geleverd door Beha. De medewerkers op de foto zijn gekleed in de nieuwe veiligheidkleding die is geleverd door de firma Werkfactor.

 

Als gevolg van de investeringen zoekt Aldel ruim 80 nieuwe medewerkers, met name voor produktie en technische funkties. Daarnaast wordt ook versterking gezocht voor de commerciele en IT funkties.

 

Aluminium Delfzijl Coöperatie (Aldel) is een bedrijf dat op basis van aluinaarde primair aluminium produceert en levert aan haar klanten in de vorm van walsblokken en perspalen.