economie

12 nov 2018, 10:10

Betekenisvol Groningen: ondernemers werken samen aan duurzame en leefbare stad

Betekenisvol Groningen: ondernemers werken samen aan duurzame en leefbare stad

Ondernemers, organisaties en instellingen die willen bijdragen aan een leefbaar en duurzaam Groningen kunnen zich op vrijdag 16 november 2018 melden in de Groninger Mediacentrale. Daar krijgen ze die dag gratis een inspirerend middagprogramma voorgeschoteld, waarin betekeniseconomie, samenwerking met gesloten beurs en duurzaamheid centraal staan. Inmiddels hebben zich al tachtig organisaties aangemeld voor de middag, die wordt afgetrapt door wethouder Mattias Gijsbertsen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de Mediacentrale worden bedrijven en maatschappelijke organisatie uitgedaagd om mee te denken over een leefbaar en duurzaam Groningen. Zo is er een inspiratiesessie over circulair ondernemen en kunnen deelnemers meedenken over manieren om armoede in Groningen te bestrijden. Ook kunnen bezoekers met elkaar speeddaten om hun eigen vraagstukken en aanbod bij elkaar te brengen. Alles met gesloten beurs natuurlijk, want dat is de basisgedachte van de Groningse Uitdaging, de organisatie die Betekenisvol Groningen organiseert.

Programmaleider van de Groningse Uitdaging en Betekenisvol Groningen Marco Agema roept het Groningse bedrijfsleven en ondernemers op om deel te nemen aan de middag: "Je bevordert je maatschappelijke betrokkenheid, doet nieuwe contacten op en realiseert samenwerking. Bovendien help je stichtingen en verenigingen waarvan je vaak zelf wel weet dat die krap bij kas zitten. Veel ondernemers zijn immers in hun vrije tijd lid van een verenigingsbestuur?” 

En wie op deze dag een mooie, nieuwe samenwerking aangaat en dat meteen publiekelijk bekend wil maken, kan dezelfde middag nog deelnemen aan een inspiratiesessie ‘Online profileren’, vol tips & tricks van professionals.

Klik hier voor meer informatie en/of om je aan te melden.