bereikbaarheid-verkeer

10 mrt 2017, 10:10

Wethouder verricht aftrap van werkzaamheden Helperzoomtunnel

Wethouder Paul de Rook heeft donderdagmiddag de aftrap verricht van de werkzaamheden voor de nieuwe Helperzoomtunnel. Hij deed dat door een oud stuk kademuur te slopen in aanwezigheid van bewoners en werknemers van de aannemerscombinatie Herepoort.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Helperzoomtunnel komt tussen de Helperzoom en de Duinkerkenstraat en is belangrijk voor de ontsluiting van de wijk Helpman. In verband met de veiligheid gaat namelijk de Esperantokruising op termijn dicht.

De bouwwerkzaamheden zorgen meteen voor overlast. Dit weekend worden tot een diepte van negen meter damwanden de grond in getrild. Daarvoor moeten ook de treinrails worden verwijderd.

Ook bij de Esperantokruising zijn werkzaamheden. Daar wordt ruimte gemaakt voor het verplaatsen van hoogspanningsmasten. Ook hier wordt een stuk spoor verwijderd. De overweg blijft wel gewoon open.

De bouw van de tunnel gaat ongeveer een jaar duren. In die periode zijn er een aantal treinvrije periodes. Ook dit weekend rijden er geen treinen van Groningen naar Hoogeveen, Leer en Veendam. De NS zet bussen in, maar die rijden niet via station Europapark.