bereikbaarheid-verkeer

17 okt 2016, 11:11

Wethouder Paul de Rook test snelle Stromer

Wethouder Paul de Rook test snelle Stromer

Wethouder Paul de Rook test de komende tijd een snelle e-bike. De Rook wil de Stromer gebruiken voor als hij langere afstanden moet afleggen. “Als ik binnenkort weer een vergadering heb in Assen, wil ik daar vanuit Groningen naartoe fietsen”, zegt hij in een interview met Groningen Bereikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Rook test de speed pedelec in verband met het Low Car Diet, een duurzaamheidswedstrijd die ervoor moet zorgen dat werknemers van tientallen bedrijven duurzamer gaan reizen. De Rook gaat nu op de fiets naar z’n afspraken in de hele stad. Over langere afstanden gebruikt hij zoveel mogelijk het openbaar vervoer. Slechts af en toe maakt hij gebruik van de dienstauto. De Stromer kan op het gemeentehuis ook door anderen worden gebruikt.

De snelle e-bike gebruikt hij alleen voor langere afstanden. “Ik de binnenstad ga je snel te snel. Dan ben je soms meer aan het remmen dan aan het trappen”, zegt De Rook. "De speed pedelec is wel ideaal voor de langere afstanden. In Groningen hebben we de infrastructuur goed op orde. Vanaf mijn huis aan de Rivierenbuurt ben ik op de speed pedelec in 10 minuten in Beijum of Lewenborg. Dan plan ik vooraf mijn route om het drukke centrum te kunnen mijden.”

De Rook "kijkt samen met Groningen Bereikbaar en Groningen Fietsstad naar de toekomst van mobiliteit. “Dat doen we zelf, maar ook samen met het bedrijfsleven in de regio”, aldus De Rook.. “Eén van de elementen die de mobiliteit in de toekomst kan verbeteren, is de speed pedelec, die soms wel snelheden van 45 km per uur kan halen. We gaan ervan uit dat mensen met een gewone fiets maximaal zo'n 7 kilometer naar hun werk fietsen. Met een speed pedelec gaat die afstand naar 15 of zelfs 20 kilometer. Dan zijn dus meer mensen in de gelegenheid om de auto te laten staan."