bereikbaarheid-verkeer

31 aug 2017, 09:09

Werkzaamheden in de Oosterpoort; kabels, leidingen en riool vervangen en verlegd

Werkzaamheden in de Oosterpoort; kabels, leidingen en riool vervangen en verlegd

Sinds deze week voert Combinatie Herepoort rioleringswerkzaamheden uit in de Oosterpoort. In de Verlengde Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat wordt het riool vervangen en worden kabels en leidingen verlegd. Half november is het werk klaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In verband met de werkzaamheden is de Verlengde Meeuwerderweg (alleen het verlengde van de H.L. Wichersstraat) afgesloten, zo meldt Aanpak Ring Zuid. Vanaf begin volgende week is ook de kruising Winschoterdiep – H.L. Wichersstraat afgesloten. Fietsers kunnen omrijden via het fietstunneltje tussen de Oosterpoort en De Linie of via de Verlengde Lodewijkstraat.

De werkzaamheden zijn nodig als voorbereiding op de aanleg van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. De rioleringswerkzaamheden moeten klaar zijn voor de volgende treinvrije periode (17-20 november).

De Verlengde Meeuwerderweg is inmiddels afgesloten voor auto’s en fietsers. De stoep is nog wel toegankelijk. De fietstunnel richting Oosterpoort is voorlopig open voor fietsers, zolang het Winschoterdiep gestremd is. De Verlengde Lodewijkstraat is gewoon toegankelijk voor alle verkeer. De werkzaamheden zijn alleen overdag, tussen 07.00 en 19.00 uur. De omwonenden zijn met brieven geïnformeerd over de werkzaamheden. Halverwege september krijgen de omwonenden een brief met de actuele stand van zaken.

Een uitgebreide planning van de werkzaamheden is te vinden op de website van Aanpak Ring Zuid.