bereikbaarheid-verkeer

13 sep 2018, 10:10

Werkzaamheden aan rotonde bij A7 en P+R Hoogkerk

Werkzaamheden aan rotonde bij A7 en P+R Hoogkerk

De omgeving van P+R Hoogkerk wordt verbeterd om de doorstroming van het verkeer tijdens de spits te verbeteren. In verband met deze werkzaamheden is de afrit van de A7 naar Peize en Hoogkerk vanuit de richting Drachten vanaf vrijdag 14 september 19.00 uur tot maandagmorgen 17 september 06.00 uur afgesloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook de afslag op de zuidelijke rotonde richting Peizermade/Peize (N372, Groningerweg) is dan gestremd voor al het verkeer. P+R Hoogkerk is alleen bereikbaar via de omleidingsroute Leek Roden, zo meldt de provincie Groningen op haar website. De afslagen worden gestremd vanwege werkzaamheden aan de rotonde bij de A7 bij Hoogkerk. Hier wordt een nieuwe aansluiting richting Peize aangelegd. 

 

Omleiding

Vanuit de richtingen Groningen, Drachten en Hoogkerk wordt het verkeer richting Peize, P+R Hoogkerk en Peizermade omgeleid via Leek/Roden. De omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven. De planning van de werkzaamheden kan wijzigen onder invloed van onvoorziene omstandigheden, zoals het weer. Aannemersbedrijf KWS voert de werkzaamheden uit.

P+R Hoogkerk

Onder meer worden extra rijbaanstroken aangelegd voor het busverkeer en het autoverkeer. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Drenthe, de gemeente Leek, gemeente Noordenveld, het OV-bureau Groningen Drenthe, Regio Groningen-Assen en de gemeente Groningen.