Bereikbaarheid & Verkeer

Werkzaamheden aan de Paterswoldseweg duren tot 6 september

Tot 6 september werkt Aanpak Ring Zuid aan de definitieve inrichting van de onderdoorgang bij de Paterswoldseweg. Eerst wordt de oostzijde aangepakt en vervolgens de westzijde. Het auto- en fietsverkeer kan gebruikmaken van tijdelijke wegen.


Leestijd: 1 minuut

Beeld: Aanpak Ring Zuid
Beeld: Aanpak Ring Zuid

De werkzaamheden begonnen eind april van dit jaar. De Paterswoldseweg is momenteel verlegd naar de westzijde. Er is een tijdelijk fiets- en voetpad en een tijdelijke rijbaan aangelegd. Aan de oostzijde van de Paterswoldseweg komt een tijdelijk fietspad. Deze is vanaf 10 juni te gebruiken. Ook werkt Aanpak Ring Zuid aan een nieuwe rijbaan, die vanaf 14 juni open gaat voor automobilisten.

De kruising met de Laan van de Vrede aan de oostzijde van de Paterswoldseweg is in deze periode afgesloten voor autoverkeer. Ook de kruising met de Muntinglaan is voor auto’s dicht.

Vanaf 15 juli

In de nacht van 14 op 15 juni wordt het verkeer omgezet naar het nieuwe deel aan de oostzijde van de Paterswoldseweg.

Van 15 juni tot 26 juli wordt er gewerkt aan de westzijde van de Paterswoldseweg. In deze periode is het eerste deel van de Laan van de Vrede-westzijde afgesloten. Fiets- en autoverkeer richting het centrum kan dan via het nieuwe fietspad en de nieuwe rijbaan. Het verkeer in de andere richting kan dan gebruikmaken van het tijdelijke fiets- en voetpad en de tijdelijke rijbaan.

Van 2 tot en met 6 september

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september worden de deklagen en belijning op de Paterswoldseweg aangebracht. De keuze om dat pas in september te doen is bewust: dan is de nieuwe zuidelijke ringweg open. De onderdoorgang is in deze week dicht. Dat geldt ook voor het fietspad aan beide zijden van de weg en de kruisingen met de Laan van de Vrede, de Expositielaan en de Muntinglaan. Op 6 september is de onderdoorgang weer open.