bereikbaarheid-verkeer

04 mei 2018, 11:11

Werkzaamheden aan aansluitingen op de Helperzoomtunnel vorderen gestaag

Werkzaamheden aan aansluitingen op de Helperzoomtunnel vorderen gestaag

De werkzaamheden aan de aansluitingen van de Helperzoomtunnel op de bestaande wegen aan beide zijden van het spoor vorderen gestaag. Ondetussen wordt ook de tunnelmoot van de Helperzoomtunnel gebouwd. Tijdens het Hemelvaartweekend wordt die tunnel onder het spoor door geschoven. Dat meldt Aanpak Ring Zuid

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Helpman
Aan de zijde van Helpman wordt de tunnel aangesloten op de Helperzoom. Vanwege de werkzaamheden is de weg hier gestremd voor autoverkeer. Fietsers kunnen er wel langs. Hoewel de tunnel in het verlengde van de Helper Brink komt te liggen, kan het verkeer straks niet vanuit de tunnel rechtstreeks de Helper Brink in. Het doorgaande verkeer wordt geleid naar de zuidzijde van de Helperzoom. Voor fietsers wordt een veilige oversteek gemaakt. Het autoverkeer heeft hier voorrang. De werkzaamheden aan de Helperzoom duren nog tot ongeveer 9 mei. Daarna kan ook het autoverkeer weer dit deel van de Helperzoom berijden.

Europapark
Aan de andere kant van het spoor komt de Helperzoomtunnel uit op de Duinkerkenstraat. Daar is een bypass gemaakt, zodat al het verkeer deze werkzaamheden kan passeren. In de toekomstige situatie rijdt het verkeer uit de tunnel linksaf richting het voetbalstadion.

Europapark
Europapark
Aansluiting op de Helperzoom
Aansluiting op de Helperzoom