bereikbaarheid-verkeer

26 jul 2016, 13:01

Werkzaamheden aan A28 zorgen dinsdagavond voor verkeershinder

Werkzaamheden aan A28 zorgen dinsdagavond voor verkeershinder

Op de A28 tussen Haren en Vries worden dinsdagavond de asfalteringswerkzaamheden hervat. Dat zorgt voor verkeershinder. De werkzaamheden waren eerder stilgelegd nadat een speciale emulsie losliet en auto's beschadigde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Rijkswaterstaat wordt er vanaf dinsdag 19.00 uur tot 06.00 uur in de ochtend erop gewerkt. In die periode is slechts één rijstrook beschikbaar. Bovendien wordt de maximum snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur.

Het aanbrengen van de asfaltverhardende emulsie is een vervolg op de werkzaamheden die op 29 juni werden gestaakt. Door de hevige regenval hardde het materiaal onvoldoende uit, waardoor voertuigen beschadigd werden. Rijkswaterstaat stelt alles in het werk om het onderhoud nu wel probleemloos  te laten verlopen.

“In de nacht van 29 juni ging het vlak voor het einde van het werk plotseling hard regenen. Door deze hoosbui in combinatie met de ochtendspits konden het asfalt en emulsie niet aan elkaar hechtten”, zegt Rijkswaterstaat. “We zullen de weersomstandigheden ditmaal nog beter in de gaten houden. Bij regen of een hoge luchtvochtigheid worden de werkzaamheden direct stil gelegd.”

Bij droog weer zal de emulsie zich binnen enkele uren hechten aan het asfalt. “Als auto’s daarna over het wegdek rijden zal er enige splitvorming ontstaan. Dat is normaal en beschadigt de auto niet, mede omdat er na de werkzaamheden een maximumsnelheid van 90 km/u geldt.

Het gaat overigens om regulier onderhoud dat moet zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer.