bereikbaarheid-verkeer

29 feb 2016, 10:10

(Video) Unieke wedstrijd voor Groninger bedrijven: wie heeft meest duurzame vervoer?

Welk bedrijf is het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen? Dat is de inzet van de wedstrijd Low Car Diet Groningen 2016. Dat is een wedstrijd in duurzame mobiliteit die op 1 april van start gaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met Urgenda organiseert Groningen Bereikbaar het Low Car Diet Groningen. Deze wedstrijd in duurzame mobiliteit duurt 30 dagen en gaat op 1 april 2016 van start. Bedrijven en collega's gaan met elkaar de strijd aan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden. Door zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken, leg je binnen een maand de basis voor een grote kostenbesparing en een duurzame gedragsverandering

Combineer verschillende vormen van vervoer

Het Low Car Diet is de ideale speeddate met verschillende vormen van vervoer. Denk hierbij aan (deel-) fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deel-auto’s. Het Low Car Diet geeft toegang tot de ‘Carbon Manager’, een online tool die inzicht geeft in het reisgedrag van je collega's tijdens de wedstrijd.

Bespaar kosten

Deelname aan het Low Car Diet kost een bedrijf eenmalig 1500 euro. Je bespaart direct al geld door deel te nemen. Dankzij de duurzame gedragsverandering die met het Low Car Diet in gang wordt gezet, bezuinig je ook op de lange termijn. Mobiliteitskosten vormen ten slotte vaak de derde kostenpost.

Daag jezelf, je collega's en de regio uit en geef je op voor deze wedstrijd in duurzame mobiliteit.