Bereikbaarheid & Verkeer

Wegen en rijstroken afgesloten om sluipverkeer te voorkomen

Tijdens Operatie Ring Zuid zijn er stukken van het Julianaplein en de zuidelijke ringweg afgesloten. Dit zijn wegen die erg veel verkeer te verwerken hebben en gebouwd zijn voor deze verkeersstromen. Als deze wegen afgesloten zijn, wordt er een omleiding gemaakt via wegen die dezelfde soort verkeersstromen aankunnen. De omleiding voor een afgesloten zuidelijke ringweg is daarom de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. 


Leestijd: 2 minuten

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Toch zijn er mensen die op eigen houtje hun route gaan zoeken door de stad, vaak via bijvoorbeeld de stadswijken. Dit zijn meestal kleinere wegen die deze nieuwe grotere verkeersstromen niet aankunnen. Dit kan leiden tot een gridlock en daarom worden er wegen of rijstroken afgesloten om dit sluipverkeer te voorkomen.

Van Ketwich Verschuurlaan

Vanaf zondag 24 maart tot en met zondag 28 april is de Van Ketwich Verschuurlaan onder het viaduct van de A28 dicht in één richting voor verkeer richting de Hereweg. Kom je van de A28 uit de richting van het Julianaplein en ga je er bij Groningen-Zuid af? Dan kun je niet links afslaan de Van Ketwich Verschuurlaan op, maar moet je rechtsaf naar Laan Corpus den Hoorn. Ook verkeer dat van Laan Corpus den Hoorn naar de Van Ketwich Verschuurlaan wil, kan hier niet onder het viaduct door maar moet omrijden via de Van Iddekingeweg.

A7 van Westpoort naar Groningen over één rijstrook

Vanaf de nacht van 23 op 24 maart tot 27 april is de linkerrijstrook van de A7 tussen Westpoort en Groningen dicht. Dit betekent dat al het verkeer dat naar Groningen rijdt vanaf Westpoort over één rijstrook zal rijden. De toe- en afritten blijven wel open. Ook blijft de vluchtstrook beschikbaar voor hulpdiensten en lijnbussen. Deze afsluiting zorgt ervoor dat verkeer nog wel naar Groningen kan rijden, maar er worden wel files verwacht. Het advies van Groningen Bereikbaar is om de auto te parkeren op P+R Leek en zo met de bus voorbij de file te rijden.

Dubbele rotonde Laan Corpus den Hoorn

In de rotondes bij het Stadspark wordt een zogenoemde ‘knip’ gemaakt. Dit betekent dat verkeer van het Stadspark niet meer naar de westelijke ring kan rijden via de rotondes en ook het verkeer van Ring West niet direct naar het Stadspark kan. Zij moeten doorrijden naar de volgende rotonde, daar helemaal rond weer terug naar de dubbele rotonde om naar Ring West of het Stadspark te rijden.