bereikbaarheid-verkeer

02 dec 2014, 10:10

Weg Groningen-Lauwersoog moet veiliger; vanaf maandag tijdelijk snelheidsbeperkingen

Weg Groningen-Lauwersoog moet veiliger; vanaf maandag tijdelijk snelheidsbeperkingen

De provincie Groningen en drie betrokken gemeenten willen dat de N361 – de weg tussen Groningen en Lauwersoog, via Winsum –  veiliger wordt. In het kader van maatregelen om dat te bereiken zijn  er vanaf maandag snelheidsbeperkingen bij Ranum. Dat meldt de provincie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van maandag 8 tot en met woensdag 24 december gelden er op de provinciale weg N361 bij Ranum snelheidsbeperkingen. De snelheid wordt ter plaatse verlaagd naar 50 kilometer per uur en als het nodig is naar 30 kilometer per uur. De beperkingen hebben te maken met de grondwerkzaamheden die naast de N361 uitgevoerd worden voor de aanleg van een nieuwe rotonde bij Ranum.

 

Grondwerkzaamheden

 

De grondwerkzaamheden bestaan uit het graven van nieuwe sloten en het aanbrengen van zand. Na 24 december liggen de werkzaamheden tijdelijk stil, omdat het zand moet inklinken. De aannemer gaat in mei 2015 weer aan de slag. In de periode van mei tot en met augustus 2015 wordt de definitieve wegverharding voor de rotonde  aangelegd. Tot die tijd blijft het schelpenpad tussen Ranum en Maarhuizen ook afgesloten voor wandelaars.

 

N361 Veilig

 

De werkzaamheden bij Ranum maken deel uit van het project N361 Veilig, bedoeld om de verkeersveiligheid op deze weg te verbeteren. Het project N361 Veilig is van de provincie Groningen, de gemeenten De Marne, Winsum en Groningen, het Openbaar Ministerie en de politie Noord-Nederland.