bereikbaarheid-verkeer

18 jan 2016, 11:11

Website Aanpak Ring Zuid vernieuwd

Website Aanpak Ring Zuid vernieuwd

De website van Aanpak Ring Zuid, www.aanpakringzuid.nl, is vernieuwd. Met de nieuwe site kunnen omwonenden en verkeersdeelnemers beter geïnformeerd worden over de plannen, aldus de organisatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De planning is dat de ombouw van de zuidelijke ringweg in 2017 begint. In 2016 zijn er al op veel plekken in de buurt van de ringweg voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Omwonenden en verkeersdeelnemers worden via de website zo goed mogelijk geïnformeerd. Ook wil de organisatie alle belangstellenden goed bij de uitvoering betrekken. De nieuwe website biedt daarvoor betere mogelijkheden.

Op de site staat nu onder andere een plattegrond met daarop alle actuele werkzaamheden aan en in de buurt van de zuidelijke ringweg. Zo kunnen bezoekers snel zien waar gewerkt wordt, wat er gebeurt en hoe lang het nog duurt.

Ook nieuw is de indeling in zes deelgebieden: Groningen-zuidwest, Julianaplein, Zuiderplantsoen, Helpman/Coendersborg, Europaplein en Groningen-zuidoost. De bedoeling is dat de bezoeker hierdoor sneller de specifieke informatie vindt die hij zoekt. Per deelgebied is er behalve een beschrijving van de plannen een actuele ‘tijdlijn’, met nieuws en updates.

In het werkgebied Julianaplein hebben de Rivierenbuurt en De Wijert een eigen pagina gekregen. Ook is er per deelgebied een aparte pagina over de veranderingen voor de vele fietsers in de stad. Verder zijn onder het kopje Beeld allerlei foto’s en filmpjes te bekijken en vind je in Achtergronden meer over het waarom van het plan en de effecten. Ook de bibliotheek heeft hier een plekje gekregen.