bereikbaarheid-verkeer

11 jan 2016, 07:07

Waterbedrijf Groningen verlegt waterleidingen in Grunobuurt en Stadspark

Waterbedrijf Groningen verlegt waterleidingen in Grunobuurt en Stadspark

Ter voorbereiding op de grote werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen die volgens de planning in 2017 van start gaan, zijn er in diverse werkzaamheden al vast voorbereidende activiteiten. Zoals in de Grunobuurt en in het Stadspark: daar zijn tot eind februari 2016 werkzaamheden als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg. Dat meldt de website van GroningenBereikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Waterbedrijf Groningen werkt in de Grunobuurt en het Stadspark aan het verleggen van waterleidingen. Dit is nodig om de ombouw van de zuidelijke ringweg mogelijk te maken. Deze werkzaamheden hebben vertraging opgelopen.

De afgelopen tijd zijn er nieuwe leidingdelen gelegd, maar ze moeten nog aan elkaar worden verbonden. De verwachting is nu dat de werkzaamheden eind februari 2016 klaar zijn, ijs en weder dienende. Er zijn werkzaamheden in de Muntinglaan en in de Concourslaan (Stadspark).

Muntinglaan

De Muntinglaan is vanaf 11 januari 2016 tussen de Paterswoldseweg en de kruising met de Snelliusstraat drie weken afgesloten voor alle verkeer. Daarna, in de eerste week van februari 2016, is de Muntinglaan enkele dagen in zijn geheel dicht.