bereikbaarheid-verkeer

02 mrt 2016, 11:11

VIDEO: Welk bedrijf wordt schoonst, goedkoopst en gezondst reizende van Groningen ? Unieke wedstrijd !

Vanaf 1 april gaat er een hwedstrijd van start, waaraan bedrijven, medewerkers en bestuurders mee kunnen doen. Ze kunnen dan 30 dagen lang gebruik maken van fietsen, e-bikes, openbaar vervoer (OV) en elektrische-/deel-auto’s. “Low Car Diet”  is de naam van deze wedstrijd. In bovenstaande video doet directeur Wilco Huyink van Groningen Bereikbaar een enthousiaste oproep aan iedereen om mee te doen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Low Car Diet is eigenlijk een soort “speeddate” om snel kennis te maken met verschillende vormen van vervoer.

Samen met Urgenda organiseert Groningen Bereikbaar het "Low Car Diet Groningen". Deze wedstrijd in duurzame mobiliteit duurt 30 dagen en gaat op 1 april 2016 van start. Bedrijven en collega's gaan met elkaar de strijd aan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden. Door zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken, leg je binnen een maand de basis voor een grote kostenbesparing en een duurzame gedragsverandering. 

Combineer verschillende vormen van vervoer

Het Low Car Diet is de ideale speeddate met verschillende vormen van vervoer. Denk hierbij aan (deel-) fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deel-auto’s. Het Low Car Diet geeft toegang tot de ‘Carbon Manager’, een online tool die inzicht geeft in het reisgedrag van je collega's tijdens de wedstrijd. Kijk op Lowcardiet.nl om te lezen hoe dit precies werkt.

Bespaar kosten

Deelname aan het Low Car Diet kost een bedrijf eenmalig € 1500,-. Je bespaart direct al geld door deel te nemen. Dankzij de duurzame gedragsverandering die met het Low Car Diet in gang wordt gezet, bezuinig je ook op de lange termijn. Mobiliteitskosten vormen ten slotte vaak de derde kostenpost.

Duurzame verandering

'Met de infrastructurele werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het stationsgebied voor de boeg, doen we er alles aan om de overlast zo klein mogelijk te houden. Door in te zetten op een duurzame verandering in het reisgedrag van jouw werknemers, werken we aan de bereikbaarheid van je bedrijf. Zo snijdt het mes aan twee kanten: je bespaart kosten en blijft bereikbaar', aldus Groningen Bereikbaar.