Bereikbaarheid & Verkeer

Video | Groningen Bereikbaar zet fietsers, bus- en treinreizigers in het zonnetje

Direct na de kerstvakantie op de fiets, met het ov of via een P+R naar werk of school. Dat verdient een pluim, vindt Groningen Bereikbaar. Op 8 januari 2024 start Groningen Bereikbaar het nieuwe jaar met een beloningsactie om mensen die met de fiets, bus of trein reizen in het zonnetje te zetten. De actieweek startte op maandagochtend met een uitdeelactie op het Hoofdstation.


Leestijd: 1 minuut

Actieweek

Na de uitdeelactie voor ov-reizigers in de ochtend, werden fietsers maandagmiddag in Meerstad verrast met een gratis fietscheck van de ANWB en mochten zij hun geluk beproeven met het rad van fortuin. Op dinsdag 9 januari was Groningen Bereikbaar ’s ochtends te vinden op P+R Hoogkerk en P+R Leek met een uitdeelactie. Ook de rest van de week kunnen fietsers Groningen Bereikbaar tegenkomen op verschillende fietspaden in de provincie.

Operatie Ring Zuid

Voor Groningen Bereikbaar staat 2024 onder andere in het teken van Operatie Ring Zuid, waarin er vijf maanden lang grootschalige werkzaamheden en afsluitingen plaatsvinden. De organisatie roept daarom iedereen op om bewuste keuzes te maken wanneer ze bijvoorbeeld naar werk, school of de sportclub reizen. Zo stimuleert de organisatie de fiets, het ov en reizen via een P+R als goede alternatieven voor de auto, evenals thuiswerken en de spits mijden.