Bereikbaarheid & Verkeer

Video | Groningen Bereikbaar bezoekt bedrijven met informatie over Operatie Ring Zuid

Tussen donderdag 7 maart en vrijdag 15 maart bezoekt Groningen Bereikbaar, samen met Aanpak Ring Zuid, bedrijven in de hele stad Groningen om hen te informeren over Operatie Ring Zuid. Tijdens deze zogenoemde roadshow krijgen bedrijven en ondernemers op de bedrijventerreinen, in de wijkwinkelcentra en in het centrum van Groningen de nieuwste Groningen Bereikbaar-krant, die volledig in het teken staat van de grootschalige wegwerkzaamheden.


Leestijd: 1 minuut

Op donderdagochtend 7 maart ging de roadshow van start bij Martiniplaza. Wethouder Philip Broeksma reikte de eerste Groningen Bereikbaar-krant uit aan Willem de Kok, directeur van Martiniplaza. “Alleen door met z’n allen vaker thuis te werken, de fiets of het ov te pakken of buiten de spits te reizen, houden we Groningen bereikbaar tijdens Operatie Ring Zuid. Daarom roepen we tijdens deze roadshow alle Groningse bedrijven en instellingen op om zich goed voor te bereiden op de werkzaamheden,” aldus wethouder Philip Broeksma.

Operatie Ring Zuid

Vanaf september 2024 kan het verkeer voor het eerst zonder verkeerslichten over de gehele, nieuwe zuidelijke ringweg rijden. Om dat mogelijk te maken moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen. Dit levert vanaf 22 maart ruim vijf maanden lang ernstige verkeershinder op.

Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er tijdens de werkzaamheden elke dag 80.000 minder auto’s op het weggennetwerk in en rond Groningen rijden. Tijdens het bezoek aan het Groningse bedrijfsleven roept Groningen Bereikbaar bedrijven nogmaals op om zich goed voor te bereiden op Operatie Ring Zuid.