bereikbaarheid-verkeer

26 apr 2016, 10:10

Verkeersmaatregelen in Helpman/Coendersborg: uitvoering start 9 mei

Verkeersmaatregelen in Helpman/Coendersborg: uitvoering start 9 mei

Op 9 mei 2016 begint aannemer De Wilde BV in opdracht van de gemeente Groningen met de uitvoering van de verkeersmaatregelen in Helpman/Coendersborg. De maatregelen ontmoedigen doorgaand verkeer door de wijk en verbeteren de veiligheid voor fietsers en voetgangers, vooral rondom de scholen. Dat meldt de website aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een groot deel van de wijk wordt 30 km/uur-gebied. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind augustus klaar. De uitvoering loopt vooruit op de aanleg van de Helperzoomtunnel, die deel uitmaakt van het project Aanpak Ring Zuid.

De maatregelen zijn samen met bewoners in de wijk, bedrijven en scholen uitgewerkt. Vooral de scholen hebben aangedrongen op een snelle invoering. Daarom worden de maatregelen nog voor de start van Aanpak Ring Zuid uitgevoerd. Ze zijn ruim op tijd klaar voordat de bouw van de Helperzoomtunnel in 2017 start.

30 km/uur-gebied


Het overgrote deel van de wijk wordt 30 km/uur-gebied. Auto’s mogen dan alleen nog 50 km/uur rijden op de Helperzoom en de Goeman Borgesiuslaan. De straten in de wijk waar het 30 km/uur-gebied begint, krijgen een inritconstructie. Zo is het voor automobilisten extra duidelijk vanaf waar de lagere snelheid geldt.

 

Bron en meer informatie:  www.aanpakringzuid.nl