bereikbaarheid-verkeer

23 mei 2016, 11:11

Verkeer rond Groningen vanmorgen aan alle kanten vastgelopen door combinatie van factoren

Verkeer rond Groningen vanmorgen aan alle kanten vastgelopen door combinatie van factoren

Aan bijna alle kanten rond Groningen was er vanmorgen sprake van filevorming. Dat was te wijten aan een bijzondere combinatie van omstandigheden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zo was er sprake van files op de noordelijke ringweg bij de Noordzeebrug; ook stond het verkeer op de zuidelijke ringweg in de rij. Maar ook op de A28 was er filevorming en het verkeer vanuit Friesland kwam vast te zitten.

‘Dat had allemaal ook te maken met het regenachtige weer. Bovendien is het maandag, de drukste dag van de week. En verder is het zo dat na een periode van meivakanties iedereen weer aan het werk is gegaan’, aldus een woordvoerder.

Dat er sprake was van filevorming bij de Noordzeebrug komt omdat daar al enige tijd gewerkt wordt aan het herstel van een soort hobbel in het wegdek. Daardoor zijn er daar verminderde rijstroken.

Daar komt bij dat een  afslag naar de Bedumerweg is afgesloten in verband met wegwerkzaamheden aldaar door de gemeente. En tenslotte moet het verkeer bij de noordelijke ringweg even wennen aan het feit dat nu een ander baanvak is afgesloten in verband met de wegwerkzaamheden.

Maar na negen uur vanmorgen nam de lengte van de files langzaam maar zeker weer af.