bereikbaarheid-verkeer

22 jun 2015, 11:11

Veel waardering voor architectuur nieuwe Oostelijke Ringweg

Veel waardering voor architectuur nieuwe Oostelijke Ringweg

Tijdens de Dag van de Architectuur, een evenement dat afgelopen weekend werd gehouden, was er niet alleen aandacht voor nieuwbouw van woningen en kantoren, maar ook voor bijzondere projecten. Daarvoor was een speciale categorie in het leven geroepen, De Gouden Kiezel.  De vakjury sprak in het kader van die beoordeling haar lof uit voor de architect die de Viaducten en Busbaanbrug Oostelijke Ringweg ontwierp. De jury meldt:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het bezoek van de genomineerde projecten was de jury enigszins verrast door de nominatie van één van de projecten binnen deze categorie. Het gaat om een project dat een belangrijke en mooie bijdrage aan ‘het gezicht van de stad’ levert, zozeer dat alle Stadjers zich hierover zouden moeten kunnen uitspreken.

 

Bovendien is het een wel erg grote eend in de bijt van De Gouden Kiezel-categorie. Het project is heel zorgvuldig in zijn omgeving ingepast, verbindt zonder om veel aandacht te vragen, creëert een prachtige ruimte en spreekt de leden van de jury erg aan door de opgeruimdheid van het mooie detail. De jury spreekt daarom haar bijzondere waardering uit voor:Viaducten en Busbaanbrug Oostelijke Ringweg in opdracht van de Provincie Groningen, ontworpen door NOL en met VanSpijker Infrabouw als aannemer.