bereikbaarheid-verkeer

23 aug 2017, 10:10

Vanaf maandag werkzaamheden aan A7

Vanaf maandag werkzaamheden aan A7

Rijkswaterstaat is vanaf aankomende maandag, 28 augustus, bezig met onderhoudswerkzaamheden aan de A7. Het werk duurt tot en met maandag 30 oktober.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat de werkzaamheden voornamelijk ’s nachts en in het weekend worden uitgevoerd, is de de hinder voor de weggebruiker gering, zo verwacht Rijkswaterstaat.

Tot en met 15 september wordt er aan de weg gewerkt bij de Beerstertunnel bij Winschoten. Gedurende deze werkzaamheden wordt één rijbaan afgesloten. De maximumsnelheid wordt teruggebracht naar 70 km/h.

Vervolgens vindt in de periode van 5 tot 30 oktober groot onderhoud aan de A7 tussen Westerbroek en Zuidbroek plaats. Tijdens deze periode wordt de asfaltlaag van de hoofdrijbaan vervangen. Omdat er voornamelijk ’s nachts en in het weekeinde wordt gewerkt, is de hinder voor de weggebruiker ook bij deze werkzaamheden naar verwachting gering.

Elke tien jaar

Groot onderhoud aan Rijkswegen vindt elke tien jaar plaats. Door het intensieve gebruik van de weg moet asfalt dan worden vervangen en moeten voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten worden hersteld.