bereikbaarheid-verkeer

21 dec 2015, 10:10

Werkzaamheden bij parallelweg van de Europaweg; gestuurde boring onder de zuidelijke ringweg door

Werkzaamheden bij parallelweg van de Europaweg; gestuurde boring onder de zuidelijke ringweg door

Vanaf 4 januari tot begin april 2016 gaan Enexis en Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uitvoeren bij de parallelweg van de Europaweg. Deze weg is dan deels afgesloten voor auto’s, fietsers en wandelaars. Het verkeer wordt omgeleid met borden. De bedrijven op Europapark-noord blijven bereikbaar. Dat meldt de website aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Vanaf januari werkt aannemer BAM in opdracht van Enexis en Waterbedrijf Groningen in de omgeving van de Europaweg aan het elektriciteits-, gas- en waterleidingnet. Aansluitend daarop start een gestuurde boring onder de zuidelijke ringweg door, van het Winschoterdiep (op bedrijventerrein Europapark) naar de Europaweg. Hierna worden de kabels en leidingen door de buizen heen getrokken en gemonteerd op bestaande kabels en leidingen aan de Europaweg.

 

Omleidingen


Vanwege deze werkzaamheden is de Europaweg-zuidzijde (de parallelweg) tussen 4 januari 2016 en begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Via borden wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten kunnen de bedrijven op Europapark-noord blijven bereiken via het niet-afgesloten deel van de Europaweg of het Winschoterdiep. Fietsers worden omgeleid via de Barkmolenstraat.

Overlast


De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Het is niet nodig om de elektriciteit in de buurt tijdelijk te onderbreken. Bedrijven zijn tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Omwonenden ontvangen een brief.

Meer informatie


Meer informatie over de werkzaamheden van Enexis kunt u vinden op de website www.enexis.nl/actueel. Elke donderdagmorgen kunt u tussen 9.00 uur en 11.00 uur terecht bij het inloopspreekuur in het Enexis-kantoor aan het Winschoterdiep 50.