Bereikbaarheid & Verkeer

Ring Weg vanaf vanavond al voor een eerste deel dicht, vanaf Peizerweg

Vanaf vanavond, vrijdag 1 maart 22.00 uur, is Ring West in zuidelijke richting dicht van de Peizerweg tot aan het Vrijheidsplein. Vanaf vrijdag 8 maart 22.00 uur is de weg ook dicht richting het noorden.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Beide afsluitingen duren tot donderdag 21 maart 06.00 uur. Van 8 tot 21 maart is Ring West dus in beide richtingen dicht. Voordat Operatie Ring Zuid van start gaat op 22 maart, moeten Ring West en het Vrijheidsplein klaargemaakt worden. 

Omleidingen

Verkeer kan op verschillende manieren omrijden. Rijdt je via de westelijke ringweg naar Hoogkerk of Drachten, dan kun je via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan naar Hoogkerk of de A7. Een andere optie is naar de noordelijke, oostelijke en zuidelijke ringweg naar de A7 rijden. 

Vanaf 8 maart is de westelijke ringweg ook in de andere richting dicht. Verkeer dat richting Zuidhorn wil rijden, kan om via de overige ringwegen of via Hoogkerk. 

Omleiding via Hoogkerk
Omleiding via de overige wegen

1-3 maart: afrit 36 dicht

Van vrijdag 1 maart 22.00 uur tot zondag 3 maart 22.00 uur is de afrit 36a vanaf Ring Zuid naar het Martini Ziekenhuis ook afgesloten. Verkeer kan doorrijden naar Hoogkerk, daar de A7 af en in de andere richting de A7 weer op richting de stad. Dan kunnen ze via afrit 36 naar het Martini Ziekenhuis.

Plan je reis

De afsluitingen zorgen naar verwachting voor extra verkeersdrukte op andere wegen en extra reistijd. Bereid je reis goed voor, laat als dat kan de auto staan en check voor vertrek de actuele verkeerssituatie. 

Aansluiting met Leonard Springerlaan weer open

Op 21 maart gaat Ring West weer open. Dan is ook, na lange tijd, de aansluiting met de Leonard Springerlaan weer helemaal beschikbaar. Dat is de aansluiting bij Martiniplaza. De aansluiting is volledig nieuw. Vanaf de Leonard Springerlaan kun je dan weer rechtsaf de ringweg op richting Paddepoel/Zuidhorn.

Ook kun je weer vanaf de Leonard Springerlaan onder het viaduct door en dan de oprit richting Drachten nemen. De Leonard Springerlaan is dan ook weer te bereiken vanaf Paddepoel/Zuidhorn, met een nieuwe afrit. En ook vanaf Drachten, met een eigen rijstrook op het Vrijheidsplein.