Bereikbaarheid & Verkeer

Van Ketwich Verschuurlaan twee weken dicht

Van maandag 6 november 07.00 uur tot vrijdag 17 november 07.00 is de Van Ketwich Verschuurlaan in één richting afgesloten, vanaf de Van Lenneplaan tot het viaduct van de A28. De afsluiting geldt voor verkeer richting Laan Corpus den Hoorn. Van 17 tot en met 20 november is de weg in beide richtingen dicht.


Leestijd: 1 minuut

Omleidingsroute

Verkeer uit de Wijert richting Corpus den Hoorn of richting de A28 wordt omgeleid via de Hereweg en de Van Iddekingeweg. Via de Paterswoldseweg kan het verkeer richting Laan Corpus den Hoorn om eventueel de toerit naar de A28 te nemen.

Fietsers

Het fietspad aan de zuidzijde van de Van Ketwich Verschuurlaan wordt ook afgesloten. Fietsers kunnen tot 17 november over het fietspad langs de noordzijde van de weg. Van 17 tot en met 20 november moeten zij omfietsen.

Toe- en afritten Groningen-Zuid

In de periode van 6 tot 17 november blijven de toe- en afritten Groningen-Zuid (39) open. Alleen het verkeer vanuit de Wijert kan niet de toerit naar de A28 gebruiken. Van 17 tot en met 20 november zijn de toe- en afritten dicht, aan beide kanten van de A28. De hele weg onder het viaduct door is dan afgesloten, waardoor de verbinding met de A28 niet te gebruiken is.

Definitieve inrichting Van Ketwich Verschuurlaan

De afsluitingen hebben te maken met de definitieve inrichting van de weg. Combinatie Herepoort brengt tussen de Van Ketwich Verschuurbrug en de Vestdijklaan nieuw asfalt aan. Ook wordt de verkeersinstallatie bij de op- en afritten aangepast. Ook het fiets- en voetpad krijgt nieuw asfalt en bestrating.