bereikbaarheid-verkeer

13 aug 2017, 10:10

Treinvrije periode rond Groningen nadert einde

Treinvrije periode rond Groningen nadert einde

De werkzaamheden voor de aanleg van de Helperzoomtunnel en rond de spoorwegovergang bij de Esperantostraat in Groningen verlopen volgens planning. Als dat zo blijft, betekent dat de treinen naar en van Groningen maandag weer kunnen rijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de website over de aanpak van de werkzaamheden voor de vernieuwing van de zuidelijke ringweg, aanpakringzuid.nl in een update.

Gedurende deze periode werd bij de Esperantokruising het spoor verwijderd, grond afgegraven, rioleringsbuizen geplaatst. Na alle bouwwerkzaamheden wordt het spoor hersteld, zodat op maandagochtend 14 augustus de treinen weer kunnen rijden. Het lijkt er op dat die planning kan worden gehaald.

 

Ook bij de Helperzoomtunnel zijn tijdens deze treinvrije periode werkzaamheden. Bij de Helperzoomtunnel ligt het tijdelijk verwijderde spoor er weer helemaal in. Tot begin zaterdagavond was een zogeheten ‘stoptrein’ bezig om de stenen van de ballast allemaal goed rond de rails te stoppen. Tegen middernacht volgde hier de eindcontrole: de Veilige Bereikbaarheid.

 

Esperantokruising

 

Bij de Esperantokruising ligt alle ballast op z’n plek en worden de sporen en de dwarsliggers weer neergelegd. De ballast tussen de rails wordt nog aangevuld en dan gaat ook hier de ‘stoptrein’ aan het werk met de afwerking. Dat duurde tot de vroege ochtend van zondag.

 

Zondag rond de middag worden de sporen aan elkaar gelast. Zondagavond om 20.00 uur begint ook hier de controle op Veilige Bereikbaarheid.

 

 

Foto's en meer informatie: :  Aanpakringzuid – Bouwfotografe.nl
Foto's en meer informatie: : Aanpakringzuid – Bouwfotografe.nl