bereikbaarheid-verkeer

23 feb 2016, 10:10

Tijdelijke fietsroute moet einde maken aan gevaarlijke situaties bij terrein pensioenbeheerder TKP

Tijdelijke fietsroute moet einde maken aan gevaarlijke situaties bij terrein pensioenbeheerder TKP

De gemeente Groningen en projectorganisatie Aanpak Ring Zuid hebben besloten een tijdelijke fietsroute te creëren langs de zuidzijde van de Barkmolenstraat. Op die manier moet er een einde komen aan de gevaarlijke situaties door afsnijdende fietsers op het terrein van pensioenbeheerder TKP. Dat meldt de website www.aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf woensdag 24 februari hoeven fietsers minder ver om te fietsen als gevolg van de afsluiting van de parallelweg Europaweg-zuidzijde. Gemeente en projectorganisatie Aanpak Ring Zuid hebben besloten een tijdelijke fietsroute te maken via de zuidzijde van de Barkmolenstraat. Dit verkort de omleiding van vijf naar drie minuten fietsen. Dit moet een einde maken aan de gevaarlijke situaties door afsnijdende fietsers op het terrein van pensioenbeheerder TKP.

Vanaf het begin van dit jaar is de parallelweg langs de Europaweg-zuidzijde vanwege werkzaamheden tijdelijk afgesloten. In de praktijk blijkt dat veel fietsers de huidige omleidingsroute langs de noordkant van de Barkmolenstraat te ver vinden. Ze snijden af via het terrein van pensioenbeheerder TKP. Dit levert gevaarlijke situaties op.

Tijdelijke fietsroute

De gemeente Groningen en projectorganisatie Aanpak Ring Zuid hebben besloten een tijdelijke fietsroute te creëren langs de zuidzijde van de Barkmolenstraat. Er komt een pad van rijplaten langs het trapveldje tussen de Barkmolenstraat en de Europaweg. De rijplaten hebben een stroeve bovenlaag, zodat ze ook bij regenachtig weer goed begaanbaar zijn. De tijdelijke route is een stuk korter dan de huidige omleidingsroute. Het omfietsen duurt straks nog maar drie minuten, in plaats van vijf. De tijdelijke fietsroute blijft in gebruik totdat de werkzaamheden bij de Europaweg zijn afgerond, vermoedelijk begin april 2016.

Langs het trapveldje bij de Barkmolenstraat wordt een tijdelijk fietspad aangelegd van rijplaten.
Langs het trapveldje bij de Barkmolenstraat wordt een tijdelijk fietspad aangelegd van rijplaten.