bereikbaarheid-verkeer

20 nov 2017, 10:10

Tijdelijke brug over Esperanto-overweg geplaatst

Tijdelijke brug over Esperanto-overweg geplaatst

Medewerkers van de Combinatie Herepoort hebben afgelopen weekend continu doorgewerkt rondom het spoor bij de Esperanto-overweg. Tijdens deze werkzaamheden werd een tijdelijke brug over de Esperanto-overweg heen gebouwd, zo meldt de website aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In verband met de werkzaamheden moest het treinverkeer op de trajecten Groningen-Hoogeveen en Groningen-Weener/Veendam worden stilgelegd.

 

De brugdelen werden aangevoerd via de Esperantostraat en met een grote kraan op hun plek gehesen. Ter hoogte van De Frontier werden damwanden onder het spoor geplaatst, die de zijkant van de toekomstige verdiepte ligging vormen. Het intrillen van de damwanden gebeurde zaterdag en zondag, van ’s ochtends vroeg tot begin van de avond.

 

De werkzaamheden waren zondag klaar, waarna het spoor werd teruggebouwd. Maandagochtend vroeg konden de treinen weer over het spoor rijden.

 

20 tot en met vrijdag 24 november

 

 De komende week wordt de tijdelijke brug aangesloten op de zijkant van de ringweg. Hiervoor moet een deel van het beton worden weggeslepen. Dit kan geluidshinder opleveren. Naar verwachting duurt dit ongeveer een dag. Verder wordt de bouwplaats weer opgeruimd en de wegen rijklaar gemaakt.

 

Stremmingen en omleidingen

 

Van 13 tot 27 november is de Verlengde Lodewijkstraat tussen Redoute en de Esperantostraat gestremd voor al het verkeer.

 

(Foto's en meer informatie: aanpakringzuid.nl )