bereikbaarheid-verkeer

21 nov 2017, 14:02

Supporters FC Groningen gratis met bus naar thuiswedstrijden

Supporters FC Groningen gratis met bus naar thuiswedstrijden

Supporters van FC Groningen reizen vanaf aanstaande zaterdag, 25 november, gratis met de bus naar thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion. De actie is een samenwerking tussen Qbuzz en FC Groningen en geldt voor de rest van het seizoen 2017/2018. Er worden

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

twee speciale buslijnen in het leven geroepen, vanaf het Hoofdstation en vanuit Hoogkerk. Ook alle reguliere bussen binnen de Stad zijn rond thuisduels van FC Groningen gratis voor supporters op vertoon van een geldig toegangsbewijs (seizoenkaart of los ticket) voor de wedstrijd. Supporters worden letterlijk voor het stadion afgezet. Uiteraard volgt na afloop van de thuiswedstrijden een omgekeerde dienstregeling.

 

Twee speciale buslijnen Lijn 28 rijdt vier keer vanaf het Hoofdstation, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het Noordlease Stadion en vervolgens nog door naar Station Europapark. Lijn 3 en 4 vanuit Lewenborg en Beijum sluiten aan op deze lijn bij UMCG Noord.

 

Lijn 27 rijdt vanaf Hoogkerk, via Vinkhuizen, Paddepoel, de Korrewegwijk, het Oosterpark en vervolgens ook via het UMCG naar de Boumaboulevard. Q-link 6 (Appingedam/Delfzijl), lijn 61 (Bedum/Middelstum) en lijn 65 (Winsum/Zoutkamp) hebben aansluiting op de voetbalbussen bij UMCG/Hoofdingang.

 

Supporters kunnen op de thuiswedstrijddagen op vertoon van hun toegangsbewijs vanaf twee uur voor de wedstrijd en een uur na afloop, ook gratis gebruik maken van alle Qbuzz bussen van en naar het Noordlease Stadion binnen de stad Groningen.

 

Na afloop van de wedstrijd rijden lijn 27 en 28 vanaf het stadion uiteraard ook weer terug naar Hoogkerk en het Hoofdstation. De vertrektijden van beide lijnen zijn te vinden op qbuzz.nl/gd.