bereikbaarheid-verkeer

09 mrt 2018, 10:10

Student? Lever je OV-weekkaart in en krijg er een gratis e-bike voor terug (VIDEO)

Tijdens de ochtendspits in Groningen is het druk in bus en trein. Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar wil studenten daarom stimuleren 's ochtends de e-bike te gebruiken. Studenten van onder andere Noorderpoort worden verleid hun OV-weekkaart om te wisselen voor een weekend OV-kaart waarbij ze vier maanden lang gratis een e-bike met service te leen krijgen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het experiment richt zich op mbo-, hbo- of wo-studenten in Groningen die op 10 tot 20 kilometer afstand van de onderwijsinstelling in de stad wonen. Maximaal 100 studenten komen voor de proef in aanmerking om tot aan het eind van dit studiejaar gratis een e-bike van Swapfiets met serviceabonnement te gebruiken. Bovendien kunnen ze in het weekend met het OV door heel Nederland gratis reizen.

Via de website www.ebikevoorjou.nl kunnen studenten zich van 6 tot en met 13 maart voor het experiment aanmelden. Het initiatief is afkomstig van Groningen Bereikbaar in samenwerking met onderwijsinstellingen en studentenbelangenverenigingen.