bereikbaarheid-verkeer

02 dec 2017, 12:12

Stremming rijbaan Winschoterdiep opgeheven; H.L. Wichersstraat beter bereikbaar

Stremming rijbaan Winschoterdiep  opgeheven; H.L. Wichersstraat beter bereikbaar

Een stremming van de rijbaan van het Winschoterdiep in Groningen is per direct opgeheven. De werkzaamheden in de weg voor het gebouw van Enexis zijn uitgesteld in verband met het natte weer van de afgelopen week. Dat meldt de website over de aanpak van de zuidelijke ringweg, aanpak ringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de betreffende plek zou tot aan de Kerstdagen worden gewerkt aan de nieuwe riolering. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden hier alsnog beginnen, maar dat gebeurt niet meer in 2017.

 

In de omgeving van het (Oude) Winschoterdiep zijn nog wel enkele veranderingen in de verkeerssituatie.

 

•      Voortaan is de H.L. Wichersstraat vanaf de westzijde weer toegankelijk voor bewoners. Dat is vanaf het ‘gouden’ fietstunneltje richting het Oude Winschoterdiep. Vanaf de andere kant is de straat nog niet bereikbaar. Doorgaand verkeer is hier nog niet mogelijk.

 

•             Het verkeer kan ook weer gebruik maken van de zuidelijke brug over het Oude Winschoterdiep. Hier wordt nog gewerkt aan de riolering die door het Oude Winschoterdiep loopt, maar de weg is niet meer afgezet voor verkeer.

 

•             Vanaf dinsdag 5 december is de fietsverbinding langs het Oude Winschoterdiep bij De Zaayer afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van het ‘gouden’ fietstunneltje of van de rijbaan van het Winschoterdiep, voor Enexis langs.