bereikbaarheid-verkeer

05 apr 2017, 10:10

Stadspartij wil snel eind aan ‘NS-chaos’

Stadspartij wil snel eind aan ‘NS-chaos’

De Stadspartij in Groningen vindt dat er snel een einde moet komen aan de ‘chaos’, zoals de partij het noemt, in de treinen tussen Groningen en Zwolle in het weekend. Afgelopen weekend was een trein op dit traject zo vol dat de machinist het onverantwoord vond om verder te reizen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Stadspartij heeft het college van B en W opgeroepen om in gesprek te gaan met de NS om op die manier zo snel mogelijk met een oplossing te komen.

“Een bezoek aan Groningen moet een feestje zijn”, vindt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij. “Geen nachtmerrie en ook geen staande receptie.”

Sijbolts: “Misschien moet er snel meer concurrentie op het spoor komen door bijvoorbeeld het treinverkeer tussen Groningen en Zwolle in handen te geven van Arriva. Deze vervoerder zegt meer treinen te kunnen laten rijden.” De focus van de NS ligt op de Randstad, vindt de fractievoorzitter.

De Stadspartij roept ontevreden reizigers op hun klachten te blijven melden bij www.volletreinen.nl of de app Meldpunt volle Treinen.