bereikbaarheid-verkeer

22 jun 2016, 11:11

“Stad moet tijdens werkzaamheden Ring Zuid hoe dan ook goed bereikbaar blijven!”

“Stad moet tijdens werkzaamheden Ring Zuid hoe dan ook goed bereikbaar blijven!”

Het is voor Groningen een heel goede zaak dat er maatregelen worden genomen om de bereikbaarheid te verbeteren, en dus ook dat als alles doorgaat de zuidelijke ringweg volgend jaar ingrijpend wordt opgeknapt. “Maar ik hoop wel dat Groningen geen extra hinder ondervindt van de maatregelen die de komende jaren in uitvoering komen. Dat zou zeer vervelend zijn. Het gaat namelijk wel om een periode van een jaar of zes.” Dat zegt Rick Haandrikman, General Manager van het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza in een interview met een website gewijd aan de aanpak van de zuidelijke ringweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Wij zijn er helemaal van overtuigd dat het een goede zaak is dat er maatregelen worden genomen tegen de files rond de stad. Voorkomen moet worden dat Groningen dichtslibt.” zo betoogt General Manager van het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza, Rick Haandrikman,

Als men érgens zicht heeft op hoe slecht bereikbaar de stad Groningen soms is door de toename van de files van de afgelopen jaren, dan is het wel bij het Mercure Hotel Martiniplaza. Want wie daar achter een raam op een van de bovenste verdiepingen naar de zuidelijke ringweg kijkt, ziet soms ellenlange files. Bijna van Groningen tot Leek.

Mercure Hotel Martiniplaza is een van de bekendste hotels van Groningen. Het markante gebouw ligt aan de Expositielaan, naast Martiniplaza. Het hotel is uitstekend bereikbaar per auto. Automobilisten zijn in enkele tellen vanaf het Vrijheidsplein bij het hotel. Sinds 2012 is Rick Haandrikman hier General Manager. Met zeer veel plezier, want hij heeft passie voor de hotelbranche en heeft nu een functie met veel (ondernemers)vrijheid.

Gesprekspartner

Bij het Mercure Hotel hebben ze de afgelopen jaren intensief meegedacht bij het maken van de plannen voor Aanpak Ring Zuid. Met veel voldoening, want volgens Haandrikman heeft de inspraak van zijn hotel en van andere bedrijven in de omgeving, zoals Martiniplaza, effect gehad. De aanvankelijke plannen zijn aangepast en bijgesteld.

“Wij werden zeer serieus genomen als gesprekspartner. Het voelt natuurlijk goed dat er rekening is gehouden met onze opmerkingen. Zo zou de aansluiting van de Leonard Springerlaan op de westelijke ringweg eerst wat lager komen te liggen. Daardoor zou de bereikbaarheid van het hotel via de Expositielaan lastiger worden. In de aangepaste plannen blijft de Leonard Springerlaan op de zelfde hoogte. Wij denken dat we daardoor beter bereikbaar blijven dan in de oorspronkelijke plannen.”

Vinger aan de pols

Rick Haandrikman benadrukt dat ook tijdens het ‘werk in uitvoering’ Groningen goed bereikbaar moet blijven. “We moeten de vinger aan de pols houden. Ik hoop dat de stad geen extra hinder ondervindt van de maatregelen die de komende jaren in uitvoering komen. Dat zou zeer vervelend zijn. Het gaat namelijk wel om een periode van een jaar of zes. Ik denk dat het al veel helpt wanneer er goede communicatie is richting consumenten en ondernemers. De stad zal er echt alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat de consument naar Groningen blijft komen. Groningen mag niet het imago krijgen van een slecht bereikbare stad. De positieve ervaringen vanuit de voorbereidende fase worden hopelijk doorgezet tijdens de daadwerkelijke bouwfase”, aldus Haandrikman.

 

Meer over de aanpak van de zuidelijke ringweg: klik hier