Bereikbaarheid & Verkeer

Spectaculaire plaatsing nieuw viaduct bij Kardinge; zaterdagmorgen massale belangstelling verwacht

Buurtbewoners en belangstellenden kunnen zaterdagmorgen massaal meekijken naar een spectaculaire plaatsing van een 1500 ton zwaar viaduct bij Kardinge. Dat viaduct maakt onderdeel uit van de vernieuwing van de oostelijke ringweg. Op bijgaande illustratie op de Groninger Internet Courant kunt u zien hoe die weg er in de toekomst uit zal komen te zien.


Leestijd: 1 minuut

Spectaculaire  plaatsing nieuw viaduct bij Kardinge; zaterdagmorgen  massale belangstelling verwacht
Spectaculaire plaatsing nieuw viaduct bij Kardinge; zaterdagmorgen massale belangstelling verwacht

Voor buurtbewoners en geïnteresseerden vindt op zaterdagmorgen 21 juni tussen 10.00 en 12.00 uur een feestelijke gebeurtenis plaats vanwege het inrijden van het nieuwe viaduct op de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge.

Gedeputeerde Mark Boumans en wethouder Paul de Rook zullen die ochtend gezamenlijk het startsein geven, waarna het gevaarte langzaam aan richting de definitieve plek wordt gereden.

Veel materiaal zal dan aanwezig zijn om het 1.500 ton zware viaduct – dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is geweest – op haar plek in te rijden.

Feestelijke sfeer

Bezoekers kunnen de ‘manoeuvres’ waarnemen vanaf de Oostelijke Ringweg aan de Kardingezijde en/of op het Oosterhamrikviaduct dat die dag afgesloten zal zijn voor het verkeer. Het inrijden zal in een feestelijke sfeer plaatsvinden. Verkeersregelaars zien toe op veiligheid.

Parkeren

Voor bezoekers die met de auto komen, wordt aangeraden de parking bij Kardinge te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen zowel vanaf de Kardinge- als de Ulgersmaborgzijde de locatie bereiken. De bus met bestemming Kardinge kan die dag ter hoogte van het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord de Oostelijke Ringweg oversteken naar Kardinge v.v.