bereikbaarheid-verkeer

03 okt 2016, 11:11

Spectaculair vuurwerk besluit opknapbeurt Oostelijke en Noordelijke ringweg (VIDEO)

Wat een spektakel! Met een groot vuurwerk en een spectaculaire flyboardshow werd zaterdagavond na vijf jaar de grote opknapbeurt van de noordelijke en oostelijke ringweg officieel afgerond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De festiviteiten werden gehouden bij de Noordzeebrug. Dankzij de werkzaamheden heeft Groningen aan de noordkant en aan de oostzijde nu zeer fraaie en efficiënte ringwegen.

Om omwonenden te bedanken voor hun geduld tijdens de werkzaamheden, die af en toe ook overlast veroorzaakten, waren zij zaterdagavond van harte welkom bij de feestelijke herdenking, die ook werden bijgewoond door gedeputeerde Fleur Gräper (D66), Paul de Rook, wethouder van verkeer van Groningen (D66) en Sieben Poel,  directeur projecten bij Rijkswaterstaat.

Dankzij de werkzaamheden van de afgelopen vijf jaar zijn oude kruisingen en verkeerslichten nu verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn ongelijkvloerse kruisigen gekomen, met nieuwe op- en afritten, rotondes en viaducten. Maar ook  is er, met name aan de oostelijke ringweg, veel groen en zijn er ecopassages gekomen voor zoogdieren.