bereikbaarheid-verkeer

15 mrt 2017, 18:06

'Slimme Kaart' voor alle bedrijven gepresenteerd tijdens OpenStad 050

'Slimme Kaart' voor alle bedrijven gepresenteerd tijdens OpenStad 050

In Groningen is een “slimme kaart” ontwikkeld waarop in één oogopslag is te zien welke werkzaamheden in de stad worden uitgevoerd en hoe dat de bereikbaarheid van alle bedrijven beïnvloedt. De unieke kaart is ontwikkeld door Groningen Bereikbaar en wordt door Open Stad 050 ingezet op de website. De “slimme kaart” biedt een overzicht van de werkzaamheden rond de bedrijven op korte termijn en de lange termijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“We hebben alle beschikbare informatie ingevoerd en daardoor is precies in kaart gebracht wat er rond de bedrijven gaat gebeuren. Van ingrijpende wegwerkzaamheden tot en met een kleine braderie. Dat is echt harstikke handig, want op die manier kunnen bedrijven hun leveranciers of klanten laten zien óf en wanneer ze iets minder bereikbaar zijn!”, vertelt Helma Krekels, projectleider MKB bij Groningen Bereikbaar.

 

De organisatie van OpenStad gaat de nieuwe slimme kaart vanaf zaterdag gebruiken, en biedt de kaart aan aan alle meer dan 50 bedrijven die zaterdag meedoen aan Open Stad. ‘Wij vinden de kaart heel erg handig en bevelen hem van harte aan bij de Groningse bedrijven. We zijn blij dat de kaart zaterdag wordt gepresenteerd tijdens Open Stad050. De kaart symboliseert ook een beetje de ‘verbinding’ waar wij voor staan. Tijdens de Bedrijvendag Open Stad zorgen we namelijk voor ‘verbinding’ tussen de bedrijven en de bezoekers. En stadsbreed is er nu ook een verbinding tussen OpenStad en Groningen Bereikbaaar’, zegt Marleen Boer namens de organisatie van Open Stad.

 

Volgens Helma Krekels van Groningen Bereikbaar is de kaart erg handig, ook met het oog op de naderende werkzaamheden door de aanpak van de zuidelijke ringweg. Alle bedrijven kunnen zelf zien in hoeverre die werkzaamheden invloed hebben op hun eigen bereikbaarheid, maar kunnen dat ook aan hun relaties laten zien. ‘Je zet een soort prikker op de kaart op het adres van je bedrijf, en je ziet meteen wat actueel is en wat er gaat gebeuren!’, aldus Helma.

 

De slimme kaart wordt ingezet  tijdens Open Stad 050, waarmee de Groningse bedrijven letterlijk op de kaart worden gezet. We zijn blij met de samenwerking met Open Stad 050. Alle meer dan vijftig bedrijven die aan die open dag aanstaande zaterdag 18 maart meedoen kunnen de  slimme kaart, op hun website plaatsen met een pinnetje naar hun bedrijf. Ook na Open Stad kunnen de deelnemende befrijven deze tool blijven gebruiken.  Ook krijgen ze een informatiepakket en informatie over de vraag hoe ze met de O.V.-probeer actie mee kunnen doen’, aldus Helma Krekels namens Groningen Bereikbaar.

 

Widget

 

Waar wordt op dit moment aan de weg gewerkt in de stad Groningen? Op die vraag geeft de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar antwoord. De kaart geeft actuele informatie over onder andere wegwerkzaamheden, verkeershinder en verkeersdrukte. Reizigers kunnen hiermee voor vertrek of onderweg de slimste route bepalen. Straks bij de ombouw van de zuidelijke ringweg is de kaart een handig hulpmiddel.

Achtergrondinformatie

Verder staan er werkzaamheden op stapel rondom het stationsgebied en in de binnenstad. Wie goed voorbereid op pad wil gaan, kan voortaan de Slimme Kaart op de website van Groningen Bereikbaar raadplegen. Naast werkzaamheden geeft de kaart ook aan hoe druk het op dit moment is op de verschillende wegen in de stad. Verder toont de kaart parkeermogelijkheden, treinstations, fietsenstallingen, OV-fietsvoorzieningen en elektrische oplaadpunten.

 

Andere reisopties

 

De komende tijd wil Groningen Bereikbaar de kaart verder uitbreiden. Een belangrijke wens van het bedrijfsleven en Groningen Bereikbaar is dat de kaart ook gaat aangeven hoe iemand het beste naar Groningen kan reizen. De kaart bevat meer specifieke informatie over de plaatselijke situatie dan landelijke aanbieders van reisinformatie. Daardoor kan de kaart ook andere reisopties dan de auto aanbieden, bijvoorbeeld reizen via een P+R-terrein of met de e-bike.

 

Eigen website

Wie dat wil, kan via een widget de kaart gratis op zijn eigen website plaatsen. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijven hun klanten goed informeren over de actuele bereikbaarheid van Groningen.