bereikbaarheid-verkeer

08 sep 2016, 15:03

Slimme Kaart brengt actuele verkeerssituatie Groningen in beeld

Slimme Kaart brengt actuele verkeerssituatie Groningen in beeld

Altijd op de hoogte zijn van wegwerkzaamheden, verkeershinder, verkeersdrukte, de P+R-terreinen en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in de stad? Groningen Bereikbaar heeft een nieuwe kaart ontwikkeld die de actuele verkeerssituatie in en rond Groningen in beeld brengt. De kaart is eenvoudig via de smartphone op te vragen en te bekijken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Reizigers kunnen met deze kaart voor vertrek of tijdens hun reis via hun mobiele telefoon actuele informatie krijgen over de verkeerssituatie in en om de stad.

In de komende jaren wordt er veel werk aan de Groningse infrastructuur verricht. Tijdens deze werkzaamheden, aan onder meer de zuidelijke ringweg en het stationsgebied, is er minder ruimte voor autoverkeer. Daarom is het interessant om voor vertrek naar Groningen goed na te denken over de manier van reizen. De Slimme Kaart is hierbij een mooi hulpmiddel, zegt Groningen Bereikbaar.

De kaart is samen met internetbureau SWIS uit Leiden gemaakt. De komende tijd wil Groningen Bereikbaar de kaart verder optimaliseren. Een belangrijke wens van het bedrijfsleven en Groningen Bereikbaar is een slimme kaart die ook aangeeft hoe iemand het beste naar Groningen kan reizen. "We gaan de komende tijd aan de slag om ook deze mogelijkheid aan de kaart toe te voegen door aan te haken bij landelijke ontwikkelingen op dit gebied. Het idee is dat reizigers dan een reisadvies op kunnen vragen dat specifiek rekening houdt met de situatie in Groningen. Daarin worden de verschillende reisopties meegenomen, dus ook het reizen via de P+R-terreinen of met de e-bike", aldus Wilko Huyink, directeur van Groningen Bereikbaar.

De kaart is te bekijken via www.groningenbereikbaar.nl. Ook kunnen bedrijven en andere organisaties de kaart op hun website plaatsen om hun bezoekers of klanten te informeren over de actuele bereikbaarheid van Groningen.