bereikbaarheid-verkeer

09 sep 2017, 11:11

Selwerd: buurttaxi voor 1 euro

Selwerd: buurttaxi voor 1 euro

Inwoners van Selwerd krijgen een eigen taxivoorziening.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf 15 september rijdt de buurttaxi Selwerd rond voor de korte ritjes in de wijk. De nieuwe dienst is bestemd voor mensen die minder of niet mobiel zijn. Inwoners kunnen, onder begeleiding van een vrijwilliger, voor 1 euro per enkele rit met een elektrische auto naar een afspraak in de buurt gebracht worden. Het betreft een initiatief ondersteund door de Gemeente Groningen en ZINN (Zorgorganisatie in Noord Nederland). Donderdag 14 september vindt van 16.00 – 17.30 uur de officiële aftrap plaats, waarbij wethouder Paul de Rook het startsein geeft.

 

Een boodschapje doen, een bezoekje aan de kapper en het ontmoeten van leeftijdsgenoten. Voor mensen die minder of niet mobiel zijn is dat geen vanzelfsprekendheid. Helemaal met de winter in aantocht. Vrijwillige chauffeurs van de buurttaxi Selwerd brengen daar verandering in en vervoeren met twee elektrische auto’s passagiers van A naar B in Selwerd.

Zelfs wanneer dit maar 100 meter verderop is. De kleine taxi’s zijn speciaal bedoeld voor de kleine ritjes in de wijk. De buurttaxi rijdt direct naar de plek van bestemming, zonder omwegen, zonder het ophalen van andere passagiers en met korte wachttijden. Dit alles voor één euro per enkele rit. De buurttaxi’s rijden niet harder dan 45 km per uur en er is naast de plek van de chauffeur één bijrijdersplek.

 

ZINN en de gemeente Groningen verwelkomen de kleine elektrische auto’s. Het is belangrijk dat ouderen, die langer thuis wonen, mobiel blijven en contacten onderhouden.

 

Bewoners van Selwerd kunnen vanaf 15 september een afspraak maken via: 06 1934 9573 of www.buurttaxiselwerd.nl.