bereikbaarheid-verkeer

20 jul 2016, 11:11

Schipper verliest dak door botsing met Dorkwerderbrug

Schipper verliest dak door botsing met Dorkwerderbrug

Een binnenvaartschipper is gistermiddag het dak van zijn stuurhut verloren bij een botsing met de Dorkwerderbrug, even buiten Groningen. Het is de tweede aanvaring in korte tijd met deze brug.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als gevolg van een aanvaring van een binnenvaartschip met de Dorkerwerderbrug is het wegverkeer over de brug gestremd. Het scheepvaartverkeer kan wel gewoon van het Van Starkenborghkanaal gebruik maken.

 

De brug werd gisteren door het binnenvaartschip aangevaren, waarna een deel van de stuurhut van het schip te water raakte. Daardoor was het kanaal enige tijd gestremd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

 

De brug raakte beschadigd en kan niet worden bediend. Om de schade te herstellen is de brug vandaag vanaf 09.00 uur opengezet. Hierdoor kan het scheepvaartverkeer de route vervolgen. Er is echter geen autoverkeer mogelijk over de brug. Het verkeer wordt omgeleid.

 

Een eerste onderzoek wijst uit dat de brug donderdagochtend mogelijk weer zou kunnen functioneren voor zowel het scheepvaart- als het wegverkeer. De reparatie vandaag moet echter uitwijzen hoe lang het herstel daadwerkelijk gaat duren.

 

De Hoofdvaarweg Lemmer Delfzijl is een van de belangrijkste handelsroutes van Nederland. Om mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming te laten bereiken, werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan weg en water.