bereikbaarheid-verkeer

01 feb 2017, 10:10

Roderik Krooneman, GHBS: "Onze hockeyclub na aanpak zuidelijke ringweg straks beter bereikbaar voor topclubs”

Roderik Krooneman, GHBS: "Onze hockeyclub na aanpak zuidelijke ringweg straks beter bereikbaar voor topclubs”

Wat hebben het feit dat het momenteel heel goed gaat met de hockey-jeugd van de Groningse hockeyclub GHBS en de bereikbaarheid van de stad Groningen met elkaar te maken? Op het eerste gezicht misschien niets, maar wie met Roderik Krooneman, secretaris MHC GHBS, spreekt, denkt daar snel anders over. Hij zegt dat in een interview met de website aanpakringzuid, in en serie waarin buurtbewoners aan het woord komen over de aanstaande aanpak van de zuidelijke ringweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Onze club, op het sportpark Corpus den Hoorn, wordt straks nog beter bereikbaar. En dat komt goed uit, want het gaat goed met onze jeugd, ze spelen landelijk. Dat betekent dat de beste clubs uit heel Nederland hier naar toe komen. Als de opknapbeurt van de zuidelijke ringweg straks is afgerond, dan zijn we voor die clubs heel goed bereikbaar. En men kan ons hier zeer gemakkelijk vinden", zegt Roderik.

De Groningse Mixed Hockey Club GHBS is gevestigd aan de Laan Corpus den Hoorn. Het is de grootste sportvereniging van Noord-Nederland, met maar liefst 1500 leden. Volgens secretaris Krooneman is de club nu goed bereikbaar, met een mooie aansluiting op de A7, zowel vanuit het zuiden, als vanuit het westen.

"We zitten nu al heel goed. Maar ik denk dat het in de toekomst nog iets beter wordt. Dan wordt het misschien nog makkelijker om de snelweg op of af te gaan. Ook de rotondes blijven gelukkig gewoon behouden: goed voor de veiligheid", aldus Roderik Krooneman.

Sinds de jeugd van GHBS landelijk speelt, komen hier topclubs uit plaatsen als Amsterdam of Den Bosch. "Ze weten ons met de routeplanner makkelijk te vinden".

Maar helemaal zonder zorgen is GHBS nu ook weer niet. "In het weekend is hier een toenemende parkeerdruk. Als hier in de buurt ook nog een Topsportcentrum komt, dan wordt het hier echt te krap. Daar moet dan echt wel even over nagedacht worden", aldus secretaris Roderik Krooneman.

=======

Voor meer informatie over de aanpak van de zuidelijke ringweg en voor meer interviews met buurtbewoners: klik hier