Bereikbaarheid & Verkeer

Ringwegbouwers vinden 50 jaar oude krant in plafond

Ringwegbouwers vonden deze week een complete krant boven een houten plafond in de ringweg bij de Meeuwerderbaan. De verbazing was groot. Het ging namelijk om een exemplaar van het Nieuwsblad van het Noorden van 4 maart 1971. 53 jaar oud dus.


Leestijd: 1 minuut

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid
Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

De krant kwam tevoorschijn bij het verwijderen van plafondplaten in de ruimte waar in het verleden de popbunker was gevestigd. Dit deel van de ringweg wordt in mei afgebroken. Het plafond wordt nu alvast gesloopt om te voorkomen dat er vogels gaan broeden.

“De krant lag er alsof iemand hem na het lezen even had weggelegd”, zegt Durk Boonstra van aannemer Combinatie Herepoort. “Maar het lijkt waarschijnlijker dat iemand de krant er bewust heeft achtergelaten. Het plafond zat op een hoogte van een meter of zes.” De vondst is bijzonder, want eigenlijk treffen de bouwers nooit iets aan.

Nieuws van de dag

De krant verkeert in goede staat en bestaat uit verschillende katernen. Het nieuws van de dag van 4 maart 1971 is dat de provincie tegen de komst is van militaire oefenterreinen. Verder bericht de krant over een nieuwe elektrische auto die in Duitsland is gepresenteerd. En het lijkt erop dat op de tv een reclamespot komt over, je leest het goed, condooms.