Bereikbaarheid & Verkeer

Ring Zuid komende twee weekenden in beide richtingen dicht

De zuidelijke ringweg is komende twee weekenden in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het deel tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen om de stad.


Leestijd: 1 minuut

De afsluitingen beginnen vrijdagavond om 22.00 uur. Maandagochtend om 06.00 uur gaat de weg weer open. In het weekend van 8 tot 11 december is de weg in beide richtingen volledig dicht. Tussen 15 en 18 december is de toerit Kieler Bocht richting knooppunt Euvelgunne wel open.

Omleidingen

Kom je vanuit de richting Drachten (A7) of Assen (A28)? Dan rijd je om via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen. Verkeer op de zuidelijke ringweg kan via afrit 37 Groningen-Europapark en de Europaweg rijden. Ook voor verkeer vanuit Hoogezand (A7) gelden de routes via de overige ringwegen.

Aanbrengen groen en testen Euvelgunnerbrug

Tijdens de weekenden van 8 tot 11 december en van 15 tot 18 december worden bomen en groen aangeplant langs de zuidelijke ringweg. Aannemer Combinatie Herepoort benut deze periodes ook om de technische werkzaamheden bij de Hoge Euvelgunnerbrug af te ronden.