Bereikbaarheid & Verkeer

Ring West dit weekend dicht richting Vrijheidsplein: meer dan duizend bomen

Groningen krijgt een van de mooiste ringweg-systemen van Nederland. Dat is niet alleen te danken aan de fraaie tunnels en wegen, maar ook aan heel veel groen. Dit weekend is de aannemer druk in de weer met het planten van een deel van meer dan duizend bomen die langs de hele ringweg komen.


Leestijd: 1 minuut

Dit weekend wordt groen aangeplant bij de aansluiting van de westelijke ringweg op de zuidelijke ringweg. Langs de zuidelijke ringweg komen in totaal ongeveer 1100 bomen te staan. Verder kleedt de aannemer de weg groen aan met rozenstruiken in de middenberm en groene geluidsschermen met klimplanten. Dit weekend wordt het groen direct ten westen van het Vrijheidsplein aangeplant.

Vanwege deze werkzaamheden is Ring West sinds vrijdagavond 19 januari (22.00 uur) en tot maandagochtend 22 januari (06.00 uur) dicht voor verkeer richting Drachten en Corpus den Hoorn.

Verder is op de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Vrijheidsplein één rijstrook afgesloten richting Hoogkerk. Dat betekent dat de afrit 36a Martini Ziekenhuis ook niet beschikbaar is.

Meer informatie hierover staat op de website van Operatie Ring Zuid.